PSO Certificaat

30 september

Rabauw behaald PSO certificaat: Een mijlpaal in ons sociale ondernemerschap

Bij Rabauw draait alles om inclusie en het creëren van gelijke kansen voor iedereen. Daarom zijn we ontzettend trots om aan te kondigen dat we onlangs het PSO-certificaat (Prestatieladder Socialer Ondernemen) hebben behaald. Dit is een erkenning van onze inzet om werkgelegenheid te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een mijlpaal die perfect aansluit bij onze missie van sociale inclusiviteit!

Wat betekent dit voor ons?

De PSO is een onafhankelijk keurmerk dat door TNO is ontwikkeld om te meten hoe sociaal ondernemers zijn. Dankzij een onafhankelijke toetsing is vastgesteld dat Rabauw bovengemiddeld bijdraagt aan het creëren van kansen voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Dit bevestigt dat we niet alleen mooie bieren maken, maar ook sociaal ondernemen écht serieus nemen.

Waarom kiezen voor sociaal ondernemen?

Als brouwerij willen we verder gaan dan alleen het brouwen van bier. We willen bijdragen aan een samenleving waarin iedereen meetelt. Het behalen van dit certificaat betekent dat we werkplekken bieden aan mensen die om welke reden dan ook minder makkelijk aan een baan komen. Maar we doen nog meer: we werken ook actief samen met leveranciers en partners die net als wij geloven in de kracht van sociaal ondernemen.

Benny

Maatschappelijk verantwoord inkopen bij Rabauw

Voor bedrijven die bewust willen inkopen en bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), is Rabauw de ideale partner. Of je nu een borrel of diner organiseert in onze brewpub, onze bieren wilt schenken, of zelfs je eigen bier bij ons wilt laten brouwen, het kan allemaal. Hiermee ondersteun je niet alleen lokaal ondernemerschap, maar draag je ook actief bij aan sociale inclusie.

Interesse? Neem contact op met Frank via sales@rabauw.org voor een passend voorstel. Samen maken we van jouw evenement of product iets bijzonders, terwijl we bijdragen aan een inclusievere samenleving.

Ons PSO certificaat inzien

Groepsaanvraag voor jouw bedrijf

Op zoek naar een unieke groepsactiviteit voor jouw bedrijf? Bij Rabauw bieden we verschillende mogelijkheden die perfect passen bij teamuitjes, bedrijfsborrels en andere speciale gelegenheden. Wat dacht je van een gezellige (kerst)borrel in onze brewpub, een uitgebreid diner met het hele team, of een interactieve sessie waarin je samen je eigen bier brouwt? Of kies voor een lunch met je bedrijf in onze brouwerij of Rabauw-bieren op jouw vrijdagmiddagborrel op kantoor. Wij zorgen ervoor dat jouw bedrijfsuitje niet alleen onvergetelijk wordt, maar ook sociaal verantwoord!

Lees meer of vraag een offerte aan

Samen bouwen aan een inclusieve toekomst

Sociaal ondernemen is niet alleen iets wat wij binnen Rabauw doen. Het is een beweging die we samen met andere organisaties verder willen laten groeien. Door onze producten en diensten in te kopen bij andere PSO-gecertificeerde bedrijven, creëren we een kettingreactie van inclusiviteit. Zo bouwen we samen aan een toekomst waarin iedereen een eerlijke kans krijgt op de arbeidsmarkt.

Wat is de PSO Prestatieladder?

De PSO Prestatieladder heeft verschillende treden, waarbij organisaties steeds meer sociaal ondernemerschap kunnen tonen naarmate ze groeien. Het behalen van een PSO-certificering betekent dat je als werkgever je verantwoordelijkheid neemt voor inclusie en diversiteit binnen je bedrijf. Rabauw staat nu officieel op deze ladder, en dat is nog maar het begin.

Wil je meer weten over de PSO en wat het voor ons betekent? Neem dan een kijkje op de website van PSO Nederland voor alle details.

Bij Rabauw geloven we dat bier meer kan doen dan alleen lekker zijn. We geloven dat het kan verbinden, en dat het kan bijdragen aan een betere en inclusievere samenleving. Op naar de volgende stap!